woensdag 26 maart 2014

Alkmaarse kunstenaar Pierre Struys in Noord-Scharwoude

Zaterdagmiddag 5 april verricht burgemeester J.F.N. Cornelisse van Langedijk de opening van een nieuwe kunstgalerie met modern-klassieke en hedendaagse kunst in Noord-Scharwoude. Galerie Ronald Kraayeveld organiseert vijf tot zes keer per jaar exposities met schilderijen, tekeningen, beelden etc. van bekende kunstenaars en aanstormend talent, zowel (inter)nationaal als regionaal.

Ronald Kraayeveld loopt al bijna zijn leven lang mee in de kunstwereld. Hij was dertien jaar hoofdredacteur van het kunsttijdschrift Tableau Fine Arts Magazine, had al eens in de jaren tachtig een galerie en schreef negen boeken over kunstenaars. Ook was en is hij bestuurslid van verscheidende culturele organisaties en voorzitter van de Nederlandse Affichestichting.

De openingstentoonstelling brengt schilderijen en tekeningen van de in 1914 in Alkmaar geboren kunstenaar Pierre Struys, ter herdenking van zijn honderdste geboortejaar. Struys, die in 2001 in Montreux overleed, is de enige Alkmaarse kunstschilder die over de gehele wereld heeft geëxposeerd in belangrijke musea en galeries, zoals het Poesjkinmuseum in Moskou, de Van Straaten Galleries in New York en het Musée Le Petit Palais in Genève. Werk van Struys is in Nederland maar zelden tentoongesteld. Zijn werk kenmerkt zich door een zeer vitaal en expressief kleurgebruik.

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het voormalige ABN AMRO-bankgebouw aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude. Tel. (0226) 344 382 en (0653) 73 64 19.

De galerie is geopend op donderdag en zaterdag van 13-19 uur en op vrijdag van 13-20 uur. Afspraken buiten de openingstijden zijn mogelijk.




                                               Pierre Struys - Venetian Scene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten