zaterdag 12 april 2014

Het Grafisch Atier in Expo 072

In samenwerking met het Grafisch Atelier Alkmaar (GAA) presenteert Expo72 met trots het werk van de volgende vier kunstenaars.
Marija Ilic, Harry Agema, Annemarie Timmer en Laurien Sneep.
Kunstenares en volbloed grafica Marija Ilic overleed op 23 september 2011. Ze liet een atelier na gevuld met een gigantische hoeveelheid werk. Het weerspiegelt haar kunstenaarschap, altijd aan het werk, nooit tevreden met de eerste oplossing en uiterst kritisch over het resultaat. Ze is in 1993 vanuit Belgrado in Servië naar Alkmaar gekomen en één van haar redenen om hier haar domicilie te kiezen was het bestaan van het Grafisch Arelier Alkmaar. Grafiek was voor haar een belangrijk medium. Ze was in staat oplagen te drukken van zeer eenvoudige en daardoor zeer complexe drukvormen. Soms leek het wel op alchemie; met onooglijk materiaal werd goud gemaakt.
Harry Agema neemt, met enige uitzonderingen daargelaten, al meer dan 25 jaar zijn handlijnen en de vormen van zijn handen als beeldend uitgangspunt. De door zijn handlijnen gevormde figuren vertaalt hij naar een abstracte “partituur” van zijn lichaamsritme (ademhaling en hartslag).
Annemarie Timmer werkt al jaren in emaille, op klein en groot formaat, sinds 3 jaar ook met emaille en zeefdruk. Annemarie drukt met emaille in plaats van inkt.
Laurien Sneep maakt litho’s en linosnedes op het GAA.  Een opvallend vormaspect van haar grafische werk is het verwerken van getekende vormen in een patroon door herhaling, waarbij de afzonderlijke elementen toch van elkaar verschillen. Zo ontstaat een ritmisch, handschriftelijk en beweeglijk, soms raster- of weefselachtig geheel.  
Aanstaande zaterdag 12 April 2014 om 16:00 uur bent u van harte welkom  om de geëxposeerde werken te komen bewonderen en toe te voegen aan uw persoonlijke collectie. Mocht u verhinderd zijn dan bent u natuurlijk elke donderdag, vrijdag en zaterdag  van 13:00-17:00 van harte welkom om tot en met 24 mei de expositie de bezichtigen. 
072, Koelmalaan 310, Alkmaar

                                      Werk van Harry Agema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten